PR-cikk elhelyezés

Linképítés PR-cikkek megjelentetésével

seo pr linkepites

A blogban megjelenő Public relations cikk releváns szövege biztosítja a benne elhelyezett link hatékonyságát a megcélzott oldal Google előresorolásában. Ajánló weboldal: Termék - Árucikk - Szolgáltatás. Ajándékok. Honlapajánló.

2 cellás Dell laptop akkumulátor? Legyen magasabb a cellaszám!

2021.03.01. 11:00 seo-linképítő

Ajándék laptop vásárlás akkuval

2-cella-del-laptop-akku.jpgSzületésnapra, karácsonyra márkás (HP, Asus, Dell?) gépet vásárolnál ajándékba? Külön figyelj arra, milyen a notebook akkumulátora. Számos más paramétert is figyelembe veszünk, persze, de, ahogy a görögök mondanák

ajándék laptopnak nézd meg az akkuját.

A webáruházak kínálatában a termékek adatlapján minden lényegesnek vélt információt feltüntetnek. Többek között a processzor típusát, memória, merevlemez méretét, valamint az akkumulátor típusát is. Ilyenkor sokan megijedhetnek, amikor azt látják, hogy az adott laptop csupán 2 cellás akkumulátorral rendelkezik, hiszen kétségessé válhat a megfelelő üzemidő megléte. dell-laptop-akku.jpgEnnek tisztázására, mielőtt ajándékba megvennénk a noteszgépet, alább  részletezzük, mire is elég a 2 cellás dell laptop akkumulátor.

Előtte azonban tartozunk azzal a megjegyzéssel, hogy a korszerű mobil számítógépek üzemeltetésében nagyobb biztonságot jelent, ha a cellák száma magasabb. Kedvenc budapesti szervizünk webáruháza például főleg 3, 4 és 6 cellás telepeket kínál:

Laptop akkumulátor tulajdonságai

Készülékünk belső áramforrásául szolgáló telep vásárlásánál a megfelelő típusú akku megléte fontos, hiszen az energiatárolók biztosítják a hordozhatóságot, mely a laptopok esetén kiemelten fontos. Ehhez a cellaszám, feszültség, illetve teljesítmény értékeket érdemes figyelnünk legelőször.

Laptop akku cellaszám

Laptopok esetében a legelterjedtebb a lítium-ion alapú akkumulátor típus. Ennek oka, hogy olcsón előállíthatók, és megbízható teljesítményt nyújtanak. Alapvetően a kettőtől a nyolc-kilenc celláig bármely típussal találkozhatunk. Értelemszerűen minél több cellát tartalmaz az akkumulátor annál tovább fogja tudni ellátni laptopunkat.

Notebook akkumulátor feszültség

A laptop akkumulátor feszültségét a benne található cellák száma határozza meg. A lítium-ion akkumulátorcella névleges feszültsége 3.6 V, a cellák soros kapcsolásával érhető el a laptop működtetéséhez szüksége feszültségérték.

A laptop akkumulátorok teljesítménye

Az akkumulátor teljesítményét amperórában (Ah) tünteti fel a gyártó, ebből a számból derül ki, hogy mennyi ideig tudjuk használni a laptopot töltés nélkül. Értelemszerűen a laptop fogyasztása függ attól is, hogy milyen intenzitással használjuk ki a memória, a merevlemez, a processzor és a videokártya teljesítményét.

Két cellás laptop akkumulátorok

Amennyiben azt látjuk, hogy az adott notebookot 2 cellás akkumulátorral szerelték fel, akkor biztosak lehetünk abban, hogy egy alacsony teljesítményű akkuval és így alacsonyabb teljesítményű laptoppal is van dolgunk.

A cellás aksi előnyei

Ennek a típusnak az előnye, hogy relatíve könnyű és olcsó. Olyan laptopokban használatos, melyek üzemidejük nagy részében elektromos tápellátást kapnak. Az akkumulátor típusa nem befolyásolja a laptop formáját tervezéskor, használhatjuk internetezésre, elektronikus levelezésre és szövegszerkesztésre, a laptop energiagazdálkodását takarékos üzemmódra állítva.
Két cellás laptop akkumulátor hátránya

A kisebb teljesítményű akkumulátor hátránya egyértelműen az, hogy nagyobb teljesítményű laptop energiaellátását nem képes biztosítani, valamint ha mégis megpróbálkoznánk nagyobb teljesítményű programok használatával, akkor rendkívül gyorsan le is merülne energiatárolónk.

Energiatakarékosság 2 cellás laptop akkumulátorral

A kisebb teljesítményű akkumulátorok jellemzően az energiatakarékos teljesítményű laptopok velejárói. Ezért érdemes az akkumulátor tulajdonságai mellett az egyéb specifikációkat is figyelnünk. Ezek közül a processzor, valamint a videokártya jelzéseit érdemes szem előtt tartanunk.

Processzor jelzések

Processzorok esetén a számjelzések között érdemes kutakodnunk és az alábbiak szerint értelmezhetjük ezeket a jelzéseket:

Az utolsó szám az energiatakarékosságot jelzi a processzor nevében:

  • 0 – alap verzió
  • 7 – magas energiatakarékosság
  • 9 – csökkentett energiatakarékosság.

A processzor nevében az utolsó helyen szereplő betű vagy betűk a következőket jelenthetik:

  • K – elérhető a processzor szorzója
  • X – a processzor sebességének szorzója korlátozások nélkül alkalmazható
    M – mobil processzor
  • QM – négymagos mobil processzor
  • XM – extrém magas teljesítményű mobil processzorverzió
  • S – alacsony energiaigény
  • U – alacsony feszültségű és energiafelhasználású mobil processzor
  • Y – extrém alacsony energiafelhasználású, energiatakarékos mobil processzorverzió.

Videokártya jelzések

Az energiatakarékosság jegyében a 2 cellás akkumulátor, az energiatakarékos processzor és az integrált videokártya kéz a kézben jár. Ezek a grafikus egységek szerényebb teljesítménnyel és energiatakarékos beállításokkal rendelkeznek, tehát irodai és netes tevékenységen kívül maximum régebbi játékok futtatására alkalmasak. Ezeket a videokártyákat gyártó cégek különböző módokon jelzik, ezért mindenképp érdemes jobban tájékozódni a témában.

Figyeljünk minden részletre a laptop akkumulátor vásárlásánál Karácsony előtt is!

2 cellás laptop akkumulátor felhasználási területe

A két cellás laptop akkumulátor tehát a mindennapi felhasználásra lehet elég számunkra, de arra ne számítsunk, hogy hosszú órákon át fogunk tudni hálózati áramforrás nélkül dolgozni gépünkön. Folyamatos irodai felhasználása esetén 1-1,5 óra üzemidőre számíthatunk, attól függően milyen egyéb specifikációval került felszerelésre laptopunk.  Amennyiben tehát úgy véljük, hogy egy két cellás akkumulátor és a vele járó takarékos specifikáció képes kielégíteni igényeinket, akkor nyugodt szívvel választhatjuk a kevesebb cellákkal szerelt akkumulátorokat. A felújított Dell laptop akkumulátor biztosan jó választás lesz, mert rendkívül tartós és megbízható.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://linkepito.blog.hu/api/trackback/id/tr5716445036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása