PR-cikk elhelyezés

Linképítés PR-cikkek megjelentetésével

seo pr linkepites

A blogban megjelenő Public relations cikk releváns szövege biztosítja a benne elhelyezett link hatékonyságát a megcélzott oldal Google előresorolásában. Ajánló weboldal: Termék - Árucikk - Szolgáltatás. Ajándékok. Honlapajánló.

Terasz és télikertek építése. Technológiák

2022.08.29. 15:41 seo-linképítő

terasz-telikert-epites.jpgTerasz építésekor tervezhetünk télikertet. Burkolás 

Betonozás, burkolás teraszépítésnél

Családi otthonok, magánházak építésekor a nyitott vagy zárt terasz megépítését gyakran "desszertként" hagyják a végéra. A fő munkák befejezése után kerül rá sor. Általában ebben a szakaszban sokan már kifogynak a forrásokból és a minőségi anyagokból. Ezért a terasz építésénél a többség kénytelen spórolni, olcsó fát rendelni a beépítéshez, burkoláshoz. Sajna, egy ilyen mulasztás később visszaüt, többletköltséget okozva, mert az olcsó, rossz minőségű deszkákból készült teraszok burkolatát minden évben kezelni, impregnálni (sokszor nem környezetvédelmi anyagokkal) kell.

Hogyan készítsünk tartós kültéri teraszt, amely képes ellenállni a természeti jelenségek pusztító hatásainak? Ha egy ilyen terasz beton alapra épül és kerete alumínium profilokból van felszerelve, a burkolás pedig kiváló minőségű WPC-lapokkal készült, nem kell aggódnunk. Stabil teraszunkon télikertet is létesíthetünk.

Télikert építés a teraszon. Vakolás

Beépített teraszok esetében fontos a vízzáró vakolatréteg felvitele, a hőszigetelés pedig a 21. századi építkezések alapkövetelménye.

Termo- és hidroszigetelő habarcs használata vakoláshoz

A hőszigetelő és vízzáró habarcsot a télikertépítés során a vízzáró vakolatrétegek vagy saválló vízzáró burkolatok alapozó rétegeinek készítésére használjuk. Megkülönböztetünk vízzáró cementhabarcsot és különleges vízzáró cementhabarcsot.

Kötőanyaga legalább 350 pc legyen. Adalékanyagként kizárólag elsőosztályú homok használható fel.
Habarcskiegészítő anyagok (plasztifikálók, tömítőszerek, valamint a munkahézagok kiküszöbölésére kötésgátlók) felhasználása megengedett.

A télikert építés során a vízzáró habarcsok cementtartalma nagy, mivel ezekkel szemben a legfontosabb követelmény a tömör anyagszerkezet, vagyis, hogy a cement tökéletesen kitöltse a homokszemcsék közeit. Ehhez legalább 400-450 kg/m3 cementadagolás szükséges. A vízzáró habarcsok minőségi követelményeit, elnevezéseit, jeleit többféle táblázatban megtalálhatjuk.

A km 257-es vízzáró cementhabarcs szilikát bázisú poranyag, melyet vízzel kell keverni. A keverés aránya a télikertépítés során 50kg poranyag + 10-12 liter víz. Már 3-4mm vastagságú vakolatréteg is vízzáró, de simítóréteggel kiegyenlítve érhetjük el a tökéletes hatást.

Hang. és hőszigetelő perlithabarcs

A télikert hőszigetelésére mindig nagy hangsúlyt fektet az építő és a gyártó. A hőszigetelő polithabarcsokat falak, födémek hőszigetelő képességének javítására vakolatként használjuk.

A hőszigetelő perlithabarcs duzzasztott perlit felhasználásával készül. Kötőanyag mészpép és cement. A perlithabarcs kis testsűrűségű és nagy porozitása következtében akusztikai célokra is alkalmas. Kis akusztikai keménysége következtében nagy akusztikai keménységű rétegek érintkező felületei között előnyösen alkalmazható hangszigetelő anyagként. Nagy porozitása miatt a készítés technológiájától függően termek utózengésének szabályozására, zajos termek zajszintjének csökkentésére lehet használni.

Ezeket a szigetelő perlithabarcsokat kiszárított állapotban mért testsűrűségük alapján osztályozzuk.

  • Téliesítés, fűtés, hőszigetelés
  • Mire fogom használni a télikert előnyeit? - Építési technológiák
  • A budapesti télikertek fűtése

Technológiák ismertetése röviden – vakolás vízzáró réteggel. A télikertépítés vagy terasz beépítés során többféle technológia alkalmazható, szükség lehet vízzáró vakolatréteg, habarcs felvitelére. Ezt a szakmunkát csak képesített és több éves tapasztalattal rendelkező szakemberek végezhetik el precízen, akik az építés mellett a hőszigetelési megoldásokat is ismerik és képesek azt kivitelezni a megrendelő bonyolult igényeit is kielégítő építőmunkákat.

Ha szeretnél további érdekes témákról olvasni, az alábbiakat ajánljuk figyelmedbe: télikert gyártás, teraszbeépítés budapest, vakolás szakszerűen, beépített terasz készítése növények elhelyezéséhez, tervezés ára.

Szólj hozzá!

Címkék: kert otthon terasz

A bejegyzés trackback címe:

https://linkepito.blog.hu/api/trackback/id/tr7817918899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása